Hem Konsumenter ”Kan min Facebook eller Messenger bli hackad?”

”Kan min Facebook eller Messenger bli hackad?”

förbi Chelsea

Ja, ditt Facebook-konto eller Facebook Messenger kan hackas eller få ett virus, tyvärr. Facebook är i allmänhet ganska bra på att filtrera bort dessa. (Det är därför det också är viktigt att hålla dina Facebook- och Messenger-appar uppdaterade.) i alla fall, de är fortfarande ute då och då. Nya skapas hela tiden, för.

Eftersom Facebook och Messenger är så populära, de är mål för några av de mest onda cyberattackerna. Om du får ett virus via Messenger, vad som händer är att detta virus automatiskt skickar skadliga länkar med vilseledande meddelanden till dina Facebook-vänner via Messenger.

Gör konditionsträning hemma utan cykel, det är möjligt! – Strong Academy Female Bodybuilding max 40mcg 100 biljard bekännelse: utbildning av michael b jordan musculation video.Vad ett virus gör kan skilja sig åt, eftersom det finns så många olika och nya hela tiden. De delar samma gemensamma egenskap: för att spåra och erhålla konfidentiell information som tangenttryckningar, inloggningar / lösenord och kreditkortsinformation för att kapa din profil och för olagliga aktiviteter.

I Messenger, ett sätt detta händer är att du kan få något slumpmässigt meddelande. Det kan säga något liknande:

 • Är den här videon din? Det är en mycket dålig video.
 • Hallå, Jag har precis gjort en photoshop av dig, Kolla in det
 • Titta på videon genom att klicka på bilden som tillhör dig.
 • Hej [namn], vad gör du i den här videon?? LOL, Ingen kommentar!
 • Omg haha ​​har du sett det här fotot som du har taggats i LOL —->
 • Ohh! det är verkligen du?

Du kanske stöter på ett meddelande som, ”Grattis! Din profil har valts av Facebook!”Eller” Varje torsdag väljer vi en lycklig användare från [lands namn] för att få en exklusiv present från våra sponsorer. ”

Detta är en typ av Facebook-virus som lurar användare att få "gåvor" som iPhones, presentkort, och liknande erbjudanden som är bra att vara sanna. När du klickar på “Välj”, det leder dig till en skadlig webbplats och ibland, automatiskt ladda ner och installera osäkra appar till din dator.

Andra sätt att hacka med Facebook är via nätfiske eller keylogging.

Vad är phishing?

Det är då hackaren "fiskar" efter din information genom att skapa en webbsida som ser identisk ut med Facebooks huvudsida… Sedan, de skickar ut ett e-postmeddelande där de ber dig logga in. Om du får det här e-postmeddelandet och klickar på länken i e-postmeddelandet, du kommer till en sida som ser ut precis som den riktiga Facebook-huvudsidan! Om du anger din e-postadress och lösenord på den här falska sidan, i alla fall, denna information registreras automatiskt av hackaren för framtida bruk, och ditt konto är nu äventyrat.

För att förhindra detta, leta efter adressfältet som ska vara den autentiska webbplatsen för Facebook innan du anger några detaljer om ditt konto. Också, ibland om du attackeras av nätfiske, Facebook visar en varning om omdirigering. Du kan ändra dina inloggningsuppgifter så fort som möjligt och spara dig från att bli hackad.

Vad är keylogging?

Även en teknisk professionell kan ha ett keylogging-virus på sin elektroniska enhet och inte inser det. Dessa virus är väldigt lömska! Ett keylogger-virusprogram registrerar allt du skriver in i din dator, läsplatta, eller mobiltelefon. Denna stulna information kan innehålla lösenord, banknummer, och andra konfidentiella uppgifter, som överförs till hackaren med hjälp av TP eller e-post. En keylogging-attack kan enkelt resultera i identitetsstöld.

För att förhindra detta, använd inte en offentlig dator för att logga in på ditt konto. Keylogging-programvara kan installeras på den och du förstår inte det. Att använda offentligt gratis WIFI kan också göra dig sårbar om du loggar in på din Facebook eller Messenger medan du är på det WIFI-nätverket.

Facebook lösenord, Facebook -vänner och budbärshackare och hur de relaterar

Om ditt Facebook -konto har hackats eller äventyrats , uppmärksamma det som hände. och när började det? Facebook -hacket kan ha tillgång till din vänlista. Så det är bättre att ändra ditt lösenord och meddela Facebook -vänner, om de fick något misstänkt meddelande från dig.

Vad händer om du blir hackad på Facebook?

Om du använder Messenger mycket, du kan dela information i meddelanden som du inte vill dela med allmänheten. Om din Messenger hackas, en hackare kan få tillgång till ditt konto och logga in för att granska informationen i dina meddelanden, eller skicka meddelanden individuellt till personer i dina kontakter, låtsas vara dig.

Om någon kommer in på ditt Facebook-konto, han eller hon kan sedan ändra ditt Facebook-lösenord. När detta händer, han eller hon kan använda ditt konto och du kommer inte att lyckas med att försöka logga in för att stoppa dem. Du kommer förmodligen inte att kunna göra något för att förhindra det förrän du rapporterar det till Facebook och en Facebook-administratör undersöker problemet.

Ibland kan ditt konto äventyras av skadlig kod istället för en enskild hackare. Om detta inträffar, ditt konto kan användas för att skräpposta alla dina vänner’ konton med vägginlägg, privata meddelanden eller båda.

Kan jag ta reda på vem som hackat mitt Facebook-konto?

Eventuellt. Beror på hur avancerad hackaren eller skadlig programvara är.

Du kan kolla, fastän, genom att logga in på Facebook och gå till Inställningar och leta efter din historik. Ladda ner en kopia av din Facebook-historik. På botten, du kan utöka det och hitta personens IP-adress. Rapportera till Facebook och polisen. Det finns onlineverktyg som kan hjälpa dig att leta upp en IP-adress för att hitta platsen för den dator som åtkomst till ditt konto.

Vad du behöver veta om hackat Facebook -konto

Du bör först kontrollera om ditt Facebook -konto verkligen har hackats eller inte. Kontrollera om det ber om ditt befintliga Facebook -konto eller inte. Gör följande:

 • Kontrollera dina inloggningsuppgifter, glömde du lösenordet??
 • Kontrollera dina Facebook -inställningar
 • Är tvåfaktorsautentisering aktiverad?
 • Kontrollera din Facebook messenger, hittar du något misstänkt meddelande?
 • Har du några andra Facebook -konton? Kontrollera Facebook messenger eller till och med Instagram -konto.
 • Kontrollera webbläsarens låsikon, använder den https, i så fall betyder det att kryptering från början till slut är aktiverad
 • Vilken enhet använder du din Facebook? Använder du den på din mobiltelefon, smartphone eller andra enheter?
 • Har du accepterat en vänförfrågan nyligen? Har du skickat någon personlig information?

Det skadar aldrig att vidta extra säkerhetsåtgärder och återfå åtkomst. Har hackare ändrat sessionsalternativ eller kontolösenord och vilken annan information som finns i ditt konto nås. Kontrollera mobilappen, loggade du ut från kontot?

Vad ska du göra om du tror att ditt konto har hackats

 1. Först, ändra ditt Facebook-lösenord. Om du inte kan logga in längre, se om du kan klicka på "Återställ lösenord" och få en länk per e-post för att återställa det.
 2. Andra, rapportera hacket till Facebook.
  https://Facebook.com/hacked/
 3. Nästa, meddela dina vänner och familj, om de får skräppostmeddelanden från dig.
 4. Forskning vidare. Facebook har några bra resurser och vägledning för att hjälpa dig om du tror att du har blivit hackad:Jag tror att mitt Facebook-konto har hackats eller att någon använder det utan mitt tillstånd.
  https://www.facebook.com/help/203305893040179/?ref=u2u
 5. Skaffa en lösenordshanterare för att skapa ett säkert lösenord och lägg till ett extra lager av säkerhetmed 2-faktor autentisering. LogMeOnce Password Manager är en gratis lösenordshanterare som har ett bekvämt och unikt sätt att lägga till mer säkerhet med 2-faktor autentisering (ofta kallad “2FA”). Lär dig mer om det och ladda ner det gratis nu: https://logmeonce.com