Huis Consumenten “Kan mijn Facebook of Messenger gehackt worden??​

“Kan mijn Facebook of Messenger gehackt worden??​

door Chelsea

Ja, uw Facebook-account of Facebook Messenger kan worden gehackt of een virus krijgen, helaas. Facebook is over het algemeen redelijk goed in het filteren hiervan. (Daarom is het ook belangrijk om uw Facebook- en Messenger-apps up-to-date te houden.) Echter, ze zijn er nog steeds van tijd tot tijd. Er worden voortdurend nieuwe gemaakt, te.

Omdat Facebook en Messenger zo populair zijn, ze zijn het doelwit van enkele van de meest kwaadaardige cyberaanvallen. Als u via Messenger een virus krijgt, wat er gebeurt, is dat dit virus automatisch kwaadaardige links met misleidende berichten via de Messenger naar je Facebook-vrienden stuurt.

Thuis cardio doen zonder fiets, het is mogelijk! – Sterke Academie Vrouwelijke Bodybuilding clen max 40mcg 100 pillen geloofsovertuiging: training van michael b jordan musculation video.Wat een virus doet, kan verschillen, omdat er zo veel verschillende en steeds nieuwe zijn. Ze delen hetzelfde gemeenschappelijke kenmerk: om vertrouwelijke gegevens zoals toetsaanslagen te volgen en te verkrijgen, logins / wachtwoorden en creditcardgegevens om uw profiel te kapen en voor illegale activiteiten.

In Messenger, een manier waarop dit gebeurt, is dat u een willekeurig bericht ontvangt. Het zou zoiets kunnen zeggen:

 • Is deze video van jou?? Het is een heel slechte video.
 • Hallo, Ik heb net een photoshop van je gemaakt, bekijken
 • Bekijk de video door op de foto te klikken die van jou is.
 • Hallo [naam], wat doe je in deze video?? lol, Geen commentaar!
 • Omg haha ​​heb je deze foto gezien die je hebt getagd in LOL —->
 • Ohh! jij bent het echt?

Misschien kom je een bericht tegen zoals, "Gefeliciteerd! Je profiel is geselecteerd door Facebook!”Of“ Elke donderdag selecteren we een gelukkige gebruiker uit [naam van het land] om een ​​exclusief geschenk van onze sponsors te krijgen. "

Dit is een type Facebook-virus dat gebruikers misleidt om "cadeaus" zoals iPhones te krijgen, cadeaubonnen, en gelijkaardige aanbiedingen om waar te zijn. Zodra u op 'Selecteren' klikt, het zal u naar een kwaadwillende website leiden en soms, automatisch onveilige apps downloaden en op uw computer installeren.

Andere manieren waarop u met Facebook kunt worden gehackt, is door middel van phishing of keylogging.

Wat is phishing??

Dit is wanneer de hacker naar uw informatie "vist" door een webpagina te maken die er identiek uitziet als de hoofdpagina van Facebook… Vervolgens, ze sturen een e-mail waarin u wordt gevraagd in te loggen. Als u deze e-mail ontvangt en op de link in de e-mail klikt, je wordt omgeleid naar een pagina die er ENKEL uitziet als de echte Facebook-hoofdpagina! Als u uw e-mailadres en wachtwoord invoert op deze neppagina, echter, deze informatie wordt automatisch door de hacker geregistreerd voor toekomstig gebruik, en uw account is nu gecompromitteerd.

Om dit te voorkomen, zoek naar de adresbalk die het authentieke Facebook-websiteadres moet zijn voordat u details van uw account invoert. Ook, soms als u wordt aangevallen door phishing, Facebook toont een waarschuwing voor omleiding. U kunt uw inloggegevens zo snel mogelijk wijzigen en voorkomen dat u wordt gehackt.

Wat is keylogging??

Zelfs een technische professional kan een keylogging-virus op zijn elektronische apparaat hebben en zich dit niet realiseren. Deze virussen zijn erg stiekem! Een keylogger-virusprogramma registreert alles wat u op uw computer typt, tablet, of mobiele telefoon. Deze gestolen informatie kan wachtwoorden bevatten, banknummers, en andere vertrouwelijke gegevens, die via TP of e-mail naar de hacker wordt verzonden. Een keylogging-aanval kan gemakkelijk leiden tot identiteitsdiefstal.

Om dit te voorkomen, Gebruik geen openbare computer om in te loggen op uw account. Er kan keylogging-software op worden geïnstalleerd en u beseft het niet. Het gebruik van openbare gratis wifi kan je ook kwetsbaar maken als je inlogt op je Facebook of Messenger terwijl je op dat wifi-netwerk bent.

Facebook-wachtwoord, Facebook-vrienden en messenger-hackers en hoe ze zich verhouden

Als je Facebook-account is gehackt of gecompromitteerd , let op wat er is gebeurd. en wanneer is het begonnen?? De Facebook-hack heeft mogelijk toegang tot je vriendenlijst. Het is dus beter om je wachtwoord niet te wijzigen en je Facebook-vrienden op de hoogte te stellen, als ze een verdacht bericht van je hebben gekregen.

Wat gebeurt er als je wordt gehackt op Facebook??

Als je veel Messenger gebruikt, u kunt informatie in berichten delen die u niet met het publiek wilt delen. Als uw Messenger wordt gehackt, een hacker kan toegang krijgen tot uw account en inloggen om de informatie in uw berichten te bekijken, of stuur berichten individueel naar mensen in uw contacten, doen alsof je jezelf bent.

Als iemand toegang krijgt tot uw Facebook-account, hij of zij kan dan uw Facebook-wachtwoord wijzigen. Zodra dit gebeurt, hij of zij kan uw account gebruiken en het zal u niet lukken om u aan te melden om ze te stoppen. U zult waarschijnlijk niets kunnen doen om dit te voorkomen totdat u het aan Facebook meldt en een Facebook-beheerder het probleem heeft onderzocht.

Soms kan uw account worden gehackt door malware in plaats van door een individuele hacker. Als dit gebeurt, uw account kan worden gebruikt om al uw vrienden te spammen’ accounts met muurposten, privéberichten of beide.

Kan ik achterhalen wie mijn Facebook-account heeft gehackt?

Mogelijk. Hangt af van het niveau van verfijning van de hacker of de malware.

Je kunt controleren, wel, door u aan te melden bij Facebook en naar Instellingen te gaan en uw geschiedenis te zoeken. Download een kopie van uw Facebook-geschiedenis. Op de bodem, u kunt het uitvouwen en het IP-adres van de persoon vinden. Rapporteer bij Facebook en de politie. Er zijn online tools waarmee u een IP-adres kunt opzoeken om de locatie te vinden van de computer die toegang heeft gehad tot uw account.

Wat u moet weten over een gehackt Facebook-account

Je moet eerst controleren of je Facebook-account echt is gehackt of niet. Controleer of het om uw bestaande Facebook-account vraagt ​​of niet. Doe het volgende:

 • Controleer uw inloggegevens, ben je het wachtwoord vergeten??
 • Controleer je Facebook-instellingen
 • Is tweefactorauthenticatie ingeschakeld?
 • Check je Facebook-messenger, vind je een verdacht bericht??
 • Heb je nog andere Facebook-accounts?? Controleer Facebook Messenger of zelfs Instagram-account.
 • Controleer uw browservergrendelingspictogram, gebruikt het https, zo ja, dan betekent dit dat end-to-end encryptie is ingeschakeld
 • Welk apparaat gebruik je je Facebook? Gebruik je het op je mobiele telefoon?, smartphone of andere apparaten?
 • Heb je onlangs een vriendschapsverzoek geaccepteerd? Heeft u persoonlijke informatie doorgegeven??

Het kan nooit kwaad om extra beveiligingsmaatregelen te nemen en weer toegang te krijgen. Heeft de hacker de sessie-optie of het accountwachtwoord gewijzigd en welke andere informatie in uw account is geopend?. Controleer mobiele app, ben je uitgelogd van account??

Wat u moet doen als u denkt dat uw account is gehackt

 1. Eerste, verander je Facebook-wachtwoord. Als u niet langer kunt inloggen, kijk of je kunt klikken op "wachtwoord opnieuw instellen" en een link naar je e-mailen om het te resetten.
 2. Tweede, meld de hack naar Facebook.
  https://Facebook.com/hacked/
 3. De volgende, laat het je vrienden en familie weten, voor het geval ze spamberichten van u ontvangen.
 4. Onderzoek verder. Facebook heeft geweldige bronnen en richtlijnen om te helpen als je denkt dat je bent gehackt:Ik denk dat mijn Facebook-account is gehackt of dat iemand het gebruikt zonder mijn toestemming.
  https://www.facebook.com/help/203305893040179/?ref=u2u
 5. Vraag een wachtwoordbeheerder om een ​​veilig wachtwoord te maken en een extra beveiligingslaag toe te voegenmet 2-factor authenticatie.LogMeOnce Password Manager is een gratis wachtwoordmanager die een handige en unieke manier heeft om meer beveiliging toe te voegen met 2-factor authenticatie (vaak "2FA" genoemd). Leer er meer over en download het nu gratis: https://logmeonce.com