Hem säkerhet Vanliga frågor om molndatalagring: Kan molnet hackas?
cloud data storage

Vanliga frågor om molndatalagring: Kan molnet hackas?

förbi Emma Wilson

Molndatalagring har blivit ett av de mest framstående områdena inom tekniksektorn under de senaste åren. De flesta smarta tekniker du köper har åtkomst till minst en typ av molnmiljö.

Datorer har inbyggda molnlagringsalternativ som kan hjälpa dig att säkerhetskopiera dina foton, videoklipp, och andra filer. IPhone synkroniserar automatiskt dina data med Apples servrar så att du aldrig tappar filer.

De flesta tjänster som använder molnet säger att det är säkrare än att använda ett lokalt lagringsalternativ, men gör det immun mot hacking? 

Här är allt du behöver veta om lagring av data i molnet, molnhackning, och hur dina data skyddas.

Vad är molndatalagring?

Nu för tiden, “molnet” är överallt. Även människor som aldrig har arbetat med datorer har hört talas om det, men det är inte många som vet exakt vad det är eller hur det fungerar.

De molnbaserad historia är en lång, men kärnidén var att låta två personer använda en enda dator samtidigt. Med vissa program, den idén har blivit verklighet.

Molndatalagring fungerar inte från himlen som namnet antyder. Faktiskt, den fungerar från ett nätverk av servrar på marken, alla ägs av vilket företag som erbjuder tjänsterna.

Till exempel, Google använder sin molnmiljö med alla sina onlinetjänster. Du kan komma åt någon form av Google -app på vilken smart enhet du än äger, som din telefon, läsplatta, och bärbar dator.

När din enhet överför någon form av data till molnet, det skickas faktiskt till fysiska servrar som sparar din information. Att komma åt data från molnet innebär att du ansluter till dessa servrar för att hämta den.

Med andra ord, att betala för en molntjänst innebär att hyra ut utrymme på ett annat företags servrar. vidare, ditt företag ansvarar inte för sitt underhåll. Det inkluderar underhåll, administrering, eller felsökning.

Med molnet kan du hantera flera projekt samtidigt, enkelt dela data, och få tillgång till data från flera olika enheter. Det finns också olika typer för företag.

SAAS tillhandahåller programvara och är ett av de mest utvecklade områdena. PaaS stöder skrivprogramvara, och IaaS ger kunderna mer datorkraft.

Den största nackdelen med cloud computing, i alla fall, är bristen på omedelbar kontroll. Som kund, det finns inte mycket du kan göra på din sida för att skydda servern eller återställa data som har gått förlorade. Du behöver också en internetanslutning för att komma åt den.

Hur hackare får tillgång till dina data

Trots molnens förmodade säkerhet, det är inte immun mot cyberhot.

För mindre företag och företag, en leverantör av molndatalagring kommer att ha mycket bättre cybersäkerhets- och försvarsåtgärder än du personligen hade råd med. Större företag med betydligt mer information lagrad i molnet kan behöva vara mer försiktiga.

Google driver några av de bästa cybersäkerhetsåtgärderna, och av goda skäl. Om de skulle bli hackade, alla som är beroende av deras programvara och molnät kan förlora värdefull information. Faktiskt, nästan 2 miljoner företag använder Google Apps.

I 2019, Google utfärdade över 40,000 cyberattack varningar genom deras Advanced Protection Program (APP). När 2020 rullade runt, antalet molnattacker runt om i världen ökade till nästan 3.1 miljon enligt McAfee.

Oftare än sällan, cyberattacker är inte som den du ser på tv -program. De involverar inte långa kodsträngar. Istället, den vanligaste formen av attack är nätfiske.

Phishing -e -postmeddelanden övertygar användare om att de kommer från välrenommerade företag för att få tillgång till personlig information. När en hacker får tillgång till ett konto, de kan använda molninfrastrukturen för att komma åt andra konton.

Om de lyckas komma åt ett konto som tillhör molnleverantören, då skulle attacken bli mycket mer omfattande. Lyckligtvis, Dessa företag har också flera nivåer av cybersäkerhet inbyggda för att hantera hot före och efter en attack.

Molnskyddsprogramvara

Ett av de viktigaste sätten att skydda ditt företags data i alla situationer är att utbilda din personal. Ett svagt lösenord kan enkelt kringgås eller gissas baserat på personlig information. Att känna skillnaden mellan ett äkta e -postmeddelande och ett nätfiskeförsök gör också en enorm skillnad.

Det finns många alternativ tillgängliga för att skydda dina data och varna ditt företag för aktuella hot.

LogMeOnce erbjuder en lösenordshanterare, identitetsstöldskydd, och en molnkrypterare.

De lösenordshanterare kan spara lösenord och kreditkort och gör tvåfaktorsautentisering. Deras identitetsstöldskydd kan övervaka den mörka webben och varna dig för eventuella överträdelser. Molnkrypteraren krypterar filnamn och innehåll på alla dina enheter.

De flesta andra tjänster du använder har sin egen medföljande molnskyddsprogramvara.

Till exempel, Googles Apigee Sense fungerar med sin API -hanteringsplattform för extra skydd. Harmony Email and Office förhindrar attacker mot SaaS -appar och din moln -e -post.

Alternativ för säker molnlagring

Alla har hört talas om de olika molnlagringsalternativen som finns, som Dropbox och iCloud. Men vilka är egentligen de säkraste för dina molnfiler?

Google Drive är en av de bästa där ute för sin prisvärdhet och integrering från tredje part. Företaget använder flera lager av kryptering för att skydda sina kunder och kommer att varna användare om ovanlig aktivitet.

När du tittar på dina alternativ, fundera över vilka säkerhetsnivåer som erbjuds och hur du bäst kan dra nytta av dem.

Förhindra molnhackning

Om molndatalagring är säkrare än en server på plats beror på hur mycket omsorg du lägger på din säkerhet. Många mindre företag har helt enkelt inte råd att genomföra strikt cybersäkerhet, så det är bättre att lita på ett större företag som kan. Molnet är också mycket mer bekvämt för ditt företag.

Om du vill göra din del för att hålla molnet säkert från hackning, prova LogMeOnce. Vi erbjuder kraftfull säkerhet med bekvämlighet till överkomliga priser. Registrera dig idag och få en gratis 14-dagars provperiod.