Acasă Securitate 8 Sfaturi de securitate a datelor pe care fiecare proprietar de afaceri ar trebui să le cunoască

8 Sfaturi de securitate a datelor pe care fiecare proprietar de afaceri ar trebui să le cunoască

de Emma Wilson

Știați că costul mediu al unei încălcări a datelor este $3.86 milion? S-ar putea să credeți că în calitate de proprietar de întreprindere mică, ești ferit de aceste atacuri. Dar realitatea este, criminalii cibernetici merg pentru întreprinderile mici la fel de mult ca și pentru corporațiile mai mari.

Își poate permite compania să plătească milioane de dolari pentru a remedia o încălcare a datelor? Probabil ca nu. De fapt, majoritatea încălcărilor de securitate sunt suficiente pentru a închide definitiv companiile.

Din acest motiv, securitatea datelor ar trebui să fie un lucru pe care îl luați foarte în serios. Cu măsurile adecvate, veți putea să evitați atacurile obișnuite care, de obicei, răstoarnă afacerile.

În acest articol, vom discuta 8 sfaturi de securitate a datelor pe care fiecare proprietar de afaceri trebuie să le cunoască.

1. Aveți firewall-uri și programe antivirus

Firewall-uri reglați traficul care intră și iese din rețeaua dvs.. Prin urmare, poate preveni accesul neautorizat de la actori rău intenționați. După cum puteți vedea, este absolut necesar să aveți firewall-uri active, astfel încât nu oricine să poată intra în rețeaua dvs..

Nu numai asta, dar trebuie să aveți și un program antivirus robust pe toate dispozitivele, inclusiv smartphone-uri și tablete! În cazul în care orice activitate rău intenționată trece prin firewall-urile dvs., un software antivirus bun îl va prinde și îl va împiedica să producă daune.

2. Păstrați programele actualizate

Probabil că sunteți familiarizați cu ferestrele pop-up de pe ecran care vă solicită să vă actualizați programele înainte de a continua. Și ca mulți alți oameni, probabil că ești vinovat de clic “mai tarziu” astfel încât să puteți continua cu munca dvs..

Dar asta este o greșeală uriașă! Vezi, dezvoltatorii de software lucrează întotdeauna la modalități de a conecta vulnerabilitățile în programele lor, pe care hackerii îl exploatează. Prin instalarea actualizărilor ASAP, veți opri criminalii cibernetici morți în urmele lor înainte de a putea încerca ceva în rețeaua dvs..

3. Protejați-vă prin Wi-Fi prin parolă

Indiferent dacă ești doar tu la birou sau 50 membri ai personalului, este vital să vă protejați parola prin Wi-Fi. Acest lucru vă oferă un control complet asupra persoanelor care vă accesează rețeaua.

Și mai bine este să ai 2 rețele separate: una pentru angajați și una pentru clienți și vizitatori. În acest fel, în cazul în care rețeaua Wi-Fi a vizitatorilor este compromisă, nu va afecta deloc rețeaua dvs. de afaceri. Și, desigur, ar trebui să protejați prin parolă ambele rețele pentru a limita accesul.

4. Limitați accesul fizic

În zilele noastre, oamenii sunt atât de concentrați pe datele digitale încât, atunci când vine vorba despre cum să vă păstrați securitatea datelor, uită de aspectul fizic!

Ceea ce veți dori să faceți nu limitează doar accesul online pentru oameni, dar și fizic. Aveți încuietori la toate ușile și dați chei doar celor care au nevoie de acces direct pentru muncă.

Aveți o politică de birou curată, în care nimeni nu lasă bucăți de hârtie esențiale pe birourile lor, unde vizitatorii pot vedea potențial. De asemenea, solicitați angajaților dvs. obiceiul de a-și bloca computerele atunci când se îndepărtează, astfel încât nimeni să nu aibă acces, chiar dacă vor pleca doar câteva minute.

5. Faceți o copie de rezervă a datelor

Ransomware vă va bloca computerul și vă va împiedica să accesați fișiere. De obicei, trebuie să plătiți o sumă în Bitcoin pentru ca hackerul să vă elibereze dispozitivul; sau cel puțin așa se spune.

Eliminați acest pericol făcând backup în mod regulat al datelor. În caz de malware sau dezastru natural (ca un incendiu sau o inundație), veți avea o copie recentă a datelor dvs. din care puteți prelua și lucra.

6. Folosiți parole puternice

Hackerii pot folosi ceva numit atacuri cu forță brută pentru a încerca practic să ghicească parolele oamenilor. Inutil să spun, dacă aveți unul ușor (precum numele câinelui și anul nașterii), parola dvs. va fi teribil de ușor de spart.

Ceea ce doriți să faceți este să folosiți parole puternice care nu folosesc cuvinte din dicționar; șiruri de litere aleatorii, numere, și simboluri (daca este posibil) sunt unele dintre cele mai puternice parole pe care le puteți avea.

Nu numai că ar trebui să aveți parole puternice, dar trebuie să le modificați de la site la site. Gândește-te în acest fel: nu ai vrea ca o cheie să deblocheze o grămadă de încuietori. Când aveți parole diferite pentru fiecare cont, va fi mult mai greu pentru un criminal cibernetic să ia 1 parola cracată cu succes și aplicați-o la toate conturile pentru a avea acces.

Ar putea fi greu să vă amintiți toate parolele în acest caz, mai ales dacă sunt șiruri de litere aleatorii, numere și simboluri. În acest caz, ar trebui să utilizați un manager de parole. Acestea nu numai că pot genera parole puternice pentru dvs., dar pot, de asemenea, să le stocheze în siguranță într-un mod criptat și să completeze automat paginile corespunzătoare atunci când este necesar.

7. Activați autentificarea multifactor

Dacă un hacker vă ghicește parola, sunt de obicei imediat în contul dvs.. Dar dacă aveți autentificare multifactorială activată, vor atinge un obstacol!

În timp ce multe programe au acum verificare în doi factori, cum ar fi SMS-urile, apel telefonic, sau verificarea prin e-mail, puteți face un pas mai departe cuAutentificare LogMeOnce. Puteți folosi lucruri precum selfie-urile și amprentele digitale pentru a verifica dacă sunteți într-adevăr proprietarul adevărat al contului la care încercați să vă conectați.

8. Oferiți instruire angajaților

Angajații dvs. sunt de fapt prima linie de apărare atunci când vine vorba de securitatea afacerii. Toate cele de mai sus nu vor fi necesare dacă pot detecta cu succes orice activitate de pește.

Luați în considerare angajarea unui ofițer șef de securitate care să vă informeze în mod regulat biroul și să ofere instruire și testare în domeniul securității datelor.

Luați în serios securitatea datelor

Dacă nu ați făcut prea multe pentru securitatea datelor companiei dvs., este timpul să începem acum. Puneți în practică sfaturile noastre și veți atenua o mulțime de riscuri.

Deși ar putea dura ceva timp și efort pentru a pune în aplicare totul, promitem că totul merită până la urmă. S-ar putea să vă salveze literalmente compania de la închiderea ușilor datorită unei încălcări a datelor! Deci, faceți această mică investiție de timp și bani pentru a vă asigura viitorul afacerii.

Gata să fac un pas către o mai bună securitate a parolei? Atunci Inscrie-te pentru managerul nostru de parole acum!