Hjem Forbrukere 10 Ting å gjøre for å holde passordet ditt trygt, selv om telefonen din blir stjålet
Keep password Safe

10 Ting å gjøre for å holde passordet ditt trygt, selv om telefonen din blir stjålet

av MaryS

10 Ting å gjøre for å holde passordet ditt trygt, selv om telefonen din blir stjålet

Ja, Du må holde passordet ditt trygt! Fra sensitive forretningsdokumenter og kredittkort-PIN-er til personlige dagbøker og bilder, vi har en tendens til å ha hele livsdata lagret på smarttelefonene våre. For å holde det trygt, vi bruker brannmurer og tofaktorautentiseringer, kryptering og sikkerhetskopier. Men hvor sofistikerte de er, alle internettbeskyttelsesmetoder i verden kunne ikke forhindre de forferdelige konsekvensene av fysisk tyveri.

heldigvis, følgende 10 ting kan. Slik holder du passord trygge selv om telefonen din blir stjålet.

1. Det hele starter med å velge det sterkeste passordet

Sterk, komplekse passord er den beste forsvarsmekanismen mot online datatyveri, men de holder også innholdet på telefonen din trygt og sikret i tilfelle enheten din blir borte eller stjålet. Viktigheten av å velge den ubrytelige kan ikke overstresses, og bør aldri overses.

Selvfølgelig, dette gjelder både mobilpassordet ditt, og de du bruker for å beskytte individuelle apper. Ikke bare gjør de det nesten umulig for nettkriminelle å hacke seg inn på enheten din, men de gjør det også vanskeligere for offline-tyver å få tilgang til den sensitive informasjonen som er lagret på telefonen din.

● Opprette passord som ikke kan knekkes

Når du oppretter ubrytbare passord, den generelle tommelfingerregelen er å unngå ord, setninger, og tall som enkelt kan finnes på dine sosiale mediekontoer. Bursdager og kjæledyrnavn, gateadresser og jubileumsdatoer, personnummer og telefonsifre er alle ganske svake valg.

For å holde passord sikre, velg en setning som bare har en betydning for deg. Bruk så mange tegn du kan – jo sterkere passord er 15-30 tegn lange – og gjør dem til en kombinasjon av symboler, tall og store og små bokstaver. I stedet for passord, se på dem som passordfraser. Det fine med det er at du ikke trenger å huske noen av dem. Du kan la passordbehandleren gjøre den jobben for deg.

Hvis du ikke kan bestemme selv, det er et utall av verktøy som kan hjelpe deg. For komplekse passord, vurdere å bruke en online passordgenerator. LogMeOnce passordbehandler har innebygde passordkalkulatorer som anslår den omtrentlige tiden hackere og tyver trenger for å knekke passordet.

2. Bruk aldri samme passord mer enn én gang

Vi er alle skyldige i det, spesielt når vi ikke bruker passordbehandlere, men har dusinvis av passord for dusinvis av forskjellige kontoer. I stedet for å lære dem alle utenat, vi bestemmer oss for å bruke den samme for flere pålogginger. Passordduplisering gjør informasjonen din veldig sårbar, så slutt å gjøre det.

3. Ikke skriv ned passordene dine

hvordan holde styr på passord trygt

hvordan holde styr på passord trygt

For å holde passordet trygt, uansett hvor lenge, sterk og kompleks den er, aldri skrive det ned. Lagre passord i Excel er like risikabelt og farlig. Passordadministratorer er ganske enkelt den sikreste måten å lagre passord på – med dem, du må huske et enkelt hovedpassord og med LogMeOnce kan du gå Passordløs, og det er ganske enkelt.

4. Sett din lit til passordbehandlere

Alle de beste er utrolig praktiske og enkle å bruke, for ikke å nevne at en passordbehandling av noe slag er en mer pålitelig løsning enn å holde passordene skrevet på papir eller lagret i Excel. Mens noen av dem kan du bruke gratis, andre krever et gebyr som fortsatt ikke vil ødelegge banken din.

En håndfull av disse pålitelige verktøyene går utover å tilby den beste måten å lagre passord både offline og online. LogMeOnce er det mest funksjonsrike produktet på markedet, siden den tilbyr en overflod av valg for enhetsadministrasjon, dobbeltfaktorautentiseringer, og til og med selfie-pålogginger.

5. Bruk LogMeOnce's Mugshot

Fortsatt, en interessant funksjon fortjener å bli nevnt separat. Mugshot, er intet mindre enn et perfekt lite hjelpemiddel i tilfeller av telefontyveri. Som en tyv prøver å få tilgang til enheten, appen kobles til både front- og bakkamera og tar bilder av forbryteren, sende dem til ditt LogMeOnce online dashbord sammen med IP-adressen og enhetens GPS-posisjon. Praktisk, Ikke sant?

6. Hold telefonen låst

Dette burde være en selvfølge, men vi vil påpeke det i tilfelle. Så snart du får en ny enhet, være en smarttelefon eller et nettbrett, konfigurer et passord som er vanskelig å knekke, og aktiver enhetslås (slå av skjermen) til alle tider. Hvis dette av en eller annen grunn er upraktisk for deg, justere telefonens innstillinger for å låse enheten automatisk etter en periode med inaktivitet.

7. Hvis telefonen din støtter Touch ID, Aktiver det

Apple-enheter er ikke lenger de eneste som tilbyr en teknologisk avansert fingeravtrykksikkerhet. Sørg for å sjekke om telefonen din har det også, og aktivere den hvis den gjør det. Det er mange måter å lagre passord sikkert på, men når det kommer til tyverier, ingenting slår touch ID.

8. Lær hvordan du sporer telefonen din på forhånd

Du kan anskaffe en egen enhetssporing! Bare LogMeOnce passordbehandling inkluderer denne kraftige funksjonen.

9. Aktiver Device-Wiping

Enhetstørking er nært knyttet til fjernsporing, og noen smarttelefonprodusenter tilbyr dem. LogMeOnce har det også, som ikke kan sies om andre passordbehandlere. Det er en enkel, men kraftig funksjon, slik at du kan slette data fra telefonen hvis den havner i feil hender.

10. Skaff deg trådløst nærhetsalarmsystem

Tatt sammen, alle de nevnte funksjonene vil være akkurat nok til å holde passordene dine trygge i det uheldige tilfellet av tyveri. I et ideelt scenario, derimot, tyven ville ikke være i stand til å stjele telefonen din i utgangspunktet. Hvis noe kan hjelpe deg med å beskytte det, det er det trådløse nærhetsalarmsystemet.

Denne alarmen er både en gadget og en app, og er en måte å beholde enheten på, passord, og data som er trygge mot å stjele. I det øyeblikket telefonen din kommer enda et skritt lenger enn den forhåndsinnstilte avstandsgrensen fra alarminnretningen – vanligvis holdt på en nøkkelring – vil appen gi deg beskjed.

Selv om det ikke er et klart råd om hvordan du kan holde styr på passord trygt, heller ikke et garantert svar på spørsmålet om hvordan jeg holder passordene mine trygge, disse 10 ting vil sikkert redusere risikoen. Vær ansvarlig nok til å låse alt inne, og forsiktig nok til å gjøre passordene dine riktig lagret og pent organisert – på den måten, sjansene for at telefonen din blir stjålet vil være stor, veldig tynn.