Hjem Forbrukere “Kan Facebook eller Messenger min bli hacket?”

“Kan Facebook eller Messenger min bli hacket?”

av Chelsea

Ja, Facebook-kontoen din eller Facebook Messenger kan bli hacket eller få et virus, dessverre. Facebook er generelt ganske flinke til å filtrere disse ut. (Derfor er det også viktig å holde Facebook- og Messenger-appene dine oppdatert.) derimot, de er fremdeles der og da. Nye skapes hele tiden, også.

Fordi Facebook og Messenger er så populære, de er mål for noen av de mest onde cyberangrepene. Hvis du får virus via Messenger, det som skjer er at dette viruset automatisk sender ondsinnede lenker med villedende meldinger til Facebook-vennene dine via Messenger.

Gjør kardio hjemme uten sykkel, det er mulig! – Strong Academy Female Bodybuilding clen maks 40mcg 100 piller trosbekjennelse: trening av michael b jordan musculation video.Hva et virus gjør kan variere, siden det er så mange forskjellige og nye hele tiden. De har samme felles kjennetegn: å spore og innhente konfidensielle data som tastetrykk, pålogginger / passord og kredittkortinformasjon for å kapre profilen din og for ulovlige aktiviteter.

I Messenger, en måte dette skjer på er at du kan motta tilfeldig melding. Det kan si noe sånt som:

 • Er denne videoen din? Det er en veldig dårlig video.
 • Hei, Jeg har nettopp laget en photoshop av deg, Sjekk det ut
 • Se videoen ved å klikke på bildet som tilhører deg.
 • Hallo [Navn], hva gjør du i denne videoen?? LOL, Ingen kommentar!
 • Omg haha ​​har du sett dette bildet som du ble merket i LOL —->
 • Ohh! det er virkelig deg?

Du kan komme over en melding som, "Gratulerer! Profilen din er valgt av Facebook!”Eller“ Hver torsdag velger vi en heldig bruker fra [landsnavn] for å få en eksklusiv gave fra sponsorene våre. ”

Dette er en type Facebook-virus som lurer brukere til å få "gaver" som iPhones, gavekort, og ligner på gode-å-være-sanne-tilbud. Når du klikker “Velg”, det vil føre deg til et ondsinnet nettsted og noen ganger, laste ned og installere usikre apper automatisk til datamaskinen din.

Andre måter du kan bli hacket med Facebook er gjennom phishing eller keylogging.

Hva er phishing?

Dette er når hackeren "fisker" etter informasjonen din ved å lage en webside som ser identisk ut med Facebooks hovedside… Deretter, de sender ut en e-post der de blir bedt om å logge på. Hvis du får denne e-posten og klikker på lenken i e-posten, du blir sendt til en side som ser BARE ut som den virkelige Facebook-hovedsiden! Hvis du skriver inn e-postadressen og passordet ditt på denne falske siden, derimot, denne informasjonen blir automatisk registrert av hackeren for fremtidig bruk, og kontoen din er nå kompromittert.

For å forhindre dette, se etter adressefeltet som skal være den autentiske adressen til Facebook-nettstedet før du skriver inn noen detaljer om kontoen din. Også, noen ganger hvis du blir angrepet av phishing, Facebook vil vise en advarsel om omdirigering. Du kan endre påloggingsinformasjonen din så raskt som mulig og redde deg selv fra å bli hacket.

Hva er nøkkellogging?

Selv en teknisk profesjonell kan ha et keylogging-virus på sin elektroniske enhet og ikke innse det. Disse virusene er veldig snike! Et keylogger-virusprogram registrerer alt du skriver inn på datamaskinen din, tablett, eller mobiltelefon. Denne stjålne informasjonen kan omfatte passord, banknumre, og andre konfidensielle data, som overføres til hackeren ved hjelp av TP eller e-post. Et nøkkelloggingsangrep kan lett resultere i identitetstyveri.

For å forhindre dette, ikke bruk en offentlig datamaskin for å logge på kontoen din. Keylogging-programvare kan installeres på den, og du skjønner ikke det. Ved å bruke offentlig gratis WIFI kan du også være sårbar hvis du logger deg på Facebook eller Messenger mens du er på WIFI-nettverket.

Facebook -passord, Facebook -venner og messenger -hackere og hvordan de forholder seg

Hvis Facebook -kontoen din ble hacket eller kompromittert , ta hensyn til det som skjedde. og når begynte det? Facebook -hacket kan ha tilgang til vennelisten din. Så det er bedre å bytte passord og gi deg Facebook -venner beskjed, hvis de fikk noen mistenkelig melding fra deg.

Hva skjer hvis du blir hacket på Facebook?

Hvis du bruker Messenger mye, du kan dele informasjon i meldinger du ikke vil dele med publikum. Hvis Messenger blir hacket, en hacker kan få tilgang til kontoen din og logge på for å se gjennom informasjonen i meldingene dine, eller sende meldinger individuelt til folk i kontaktene dine, utgir seg for å være deg.

Hvis noen kommer inn på Facebook-kontoen din, han eller hun kan da endre Facebook-passordet ditt. Når dette skjer, han eller hun kan bruke kontoen din, og du vil ikke lykkes med å prøve å logge på for å stoppe dem. Du vil sannsynligvis ikke kunne gjøre noe for å forhindre det før du rapporterer det til Facebook og en Facebook-administrator undersøker problemet.

Noen ganger kan kontoen din bli skadet av skadelig programvare i stedet for en individuell hacker. Hvis dette skjer, kontoen din kan brukes til å spam alle vennene dine’ kontoer med vegginnlegg, private meldinger eller begge deler.

Kan jeg finne ut hvem som har hacket Facebook-kontoen min?

Muligens. Avhenger av raffinementnivået til hackeren eller skadelig programvare.

Du kan sjekke, selv om, ved å logge på Facebook og gå til Innstillinger og se etter historikken din. Last ned en kopi av Facebook-historikken din. På bunnen, du kan utvide den og finne personens IP-adresse. Rapporter til Facebook og politiet. Det finnes verktøy på nettet som kan hjelpe deg med å slå opp en IP-adresse for å finne plasseringen til datamaskinen som har tilgang til kontoen din.

Hva du trenger å vite om hacket Facebook -konto

Du bør først sjekke om Facebook -kontoen din virkelig har blitt hacket eller ikke. Sjekk om den ber om din eksisterende Facebook -konto eller ikke. Gjør følgende:

 • Sjekk påloggingsinformasjonen din, glemte du passordet??
 • Sjekk Facebook -innstillingene dine
 • Er tofaktorautentisering aktivert?
 • Sjekk din Facebook -messenger, finner du noen mistenkelig melding?
 • Har du andre Facebook -kontoer? Sjekk Facebook -messenger eller til og med Instagram -konto.
 • Sjekk nettleser -ikonet, bruker den https, i så fall betyr det at ende til ende -kryptering er aktivert
 • Hvilken enhet bruker du Facebooken din?? Bruker du den på mobilen, smarttelefon eller andre enheter?
 • Har du godtatt en venneforespørsel nylig? Har du gitt noen personlig informasjon?

Det skader aldri å ta ekstra sikkerhetstiltak og få tilgang igjen. Har hacker endret sesjonsalternativ eller kontopassord og hvilken annen informasjon som finnes i kontoen din, var tilgjengelig. Sjekk mobilappen, logget du ut av kontoen?

Hva du skal gjøre hvis du tror kontoen din er hacket

 1. Først, endre Facebook-passordet ditt. Hvis du ikke kan logge på lenger, se om du kan klikke på "nullstill passord" og få en lenke sendt til deg for å tilbakestille det.
 2. Sekund, rapporter hacket til Facebook.
  https://Facebook.com/hacked/
 3. Neste, gi beskjed til venner og familie, i tilfelle de får spam-meldinger fra deg.
 4. Forskning videre. Facebook har noen gode ressurser og veiledning for å hjelpe deg hvis du tror du er blitt hacket:Jeg tror Facebook-kontoen min ble hacket eller at noen bruker den uten min tillatelse.
  https://www.facebook.com/help/203305893040179/?ref=u2u
 5. Få en passordbehandling for å opprette et sikkert passord og legg til et ekstra sikkerhetslagmed 2-faktor autentisering. LogMeOnce Password Manager er en gratis passordbehandling som har en praktisk og unik måte å legge til mer sikkerhet med 2-faktor autentisering (ofte kalt “2FA”). Lær mer om det og last det ned gratis nå: https://logmeonce.com