Huis Veiligheid Veelgestelde vragen over cloudgegevensopslag: Kan de cloud worden gehackt??
cloud data storage

Veelgestelde vragen over cloudgegevensopslag: Kan de cloud worden gehackt??

door Emma Wilson

Gegevensopslag in de cloud is de afgelopen jaren een van de meest prominente gebieden van de technische sector geworden. De meeste slimme technologie die u aanschaft, heeft toegang tot minimaal één type cloudomgeving.

Computers worden geleverd met ingebouwde cloudopslagopties waarmee u een back-up van uw foto's kunt maken, videos, en andere bestanden. De iPhone synchroniseert uw gegevens automatisch met de servers van Apple, zodat u nooit bestanden kwijtraakt.

De meeste services die gebruikmaken van de cloud, zeggen dat deze veiliger is dan werken met een on-premises opslagoptie, maar maakt dat het immuun voor hacken?? 

Hier is alles wat u moet weten over het opslaan van gegevens in de cloud, cloud hacken, en hoe uw gegevens worden beschermd.

Wat is cloudgegevensopslag?

Vandaag de dag, “de wolk” is overal. Zelfs mensen die nog nooit met computers hebben gewerkt, hebben ervan gehoord, maar niet veel mensen weten precies wat het is of hoe het werkt.

De geschiedenis van cloudcomputing is een lange, maar het kernidee was om twee mensen tegelijkertijd één computer te laten gebruiken. Met bepaalde programma's, dat idee is werkelijkheid geworden.

Gegevensopslag in de cloud werkt niet vanuit de lucht, zoals de naam al aangeeft. In feite, het werkt vanuit een netwerk van servers op de grond, allemaal eigendom van het bedrijf dat de diensten aanbiedt.

Bijvoorbeeld, Google gebruikt zijn cloudomgeving met al zijn online diensten. Je hebt toegang tot een soort Google-app op elk smart-apparaat dat je bezit, zoals je telefoon, tablet, en laptop.

Wanneer uw apparaat gegevens naar de cloud uploadt, het wordt eigenlijk verzonden naar fysieke servers die uw informatie opslaan. Toegang tot die gegevens vanuit de cloud betekent verbinding maken met die servers om ze op te halen.

Met andere woorden, betalen voor een clouddienst betekent het verhuren van ruimte op de servers van een ander bedrijf. verder, uw bedrijf is niet verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Dat is inclusief onderhoud, administratie, of probleemoplossing.

Door de cloud te gebruiken, kunt u meerdere projecten tegelijk afhandelen, eenvoudig gegevens delen, en toegang tot die gegevens vanaf meerdere verschillende apparaten. Ook voor bedrijven zijn er verschillende soorten.

SAAS levert software en is een van de meest ontwikkelde gebieden. PaaS ondersteunt het schrijven van software, en IaaS geeft klanten meer rekenkracht.

Het belangrijkste nadeel van cloudcomputing, echter, is het gebrek aan directe controle?. Als klant, er is niet veel dat u aan uw kant kunt doen om de server te beschermen of gegevens te herstellen die verloren zijn gegaan. Je hebt ook een internetverbinding nodig om toegang te krijgen.

Hoe hackers toegang krijgen tot uw gegevens

Ondanks de veronderstelde veiligheid van de cloud, het is niet immuun voor cyberdreigingen.

Voor kleinere bedrijven en bedrijven, een aanbieder van cloudgegevensopslag heeft veel betere cyberbeveiligings- en verdedigingsmaatregelen dan u zich persoonlijk zou kunnen veroorloven. Grotere bedrijven met aanzienlijk meer informatie die in de cloud is opgeslagen, moeten mogelijk voorzichtiger zijn.

Google voert enkele van de beste cyberbeveiligingsoperaties uit, en met een goede reden. Als ze gehackt zouden worden, iedereen die afhankelijk is van zijn software en cloudnetwerk kan waardevolle informatie verliezen. In feite, bijna 2 miljoen bedrijven gebruiken Google Apps.

In 2019, Google uitgegeven over 40,000 waarschuwingen voor cyberaanvallen via hun Advanced Protection Program (APP). Tegen de tijd 2020 rolde rond, het aantal cloudaanvallen over de hele wereld steeg tot bijna 3.1 miljoen volgens McAfee.

Vaak, cyberaanvallen zijn niet zoals je ziet in tv-shows. Ze bevatten geen lange reeksen code. In plaats daarvan, de meest voorkomende vorm van aanval is phishing.

Phishing-e-mails overtuigen gebruikers dat ze van gerenommeerde bedrijven zijn om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie. Zodra een hacker toegang krijgt tot een account, ze kunnen de cloudinfrastructuur gebruiken om toegang te krijgen tot andere accounts.

Als het ze lukt om toegang te krijgen tot een account van de cloudprovider, dan zou de aanval veel uitgebreider zijn. gelukkig, deze bedrijven hebben ook meerdere niveaus van cyberbeveiliging ingebouwd om dreigingen voor en na een aanval het hoofd te bieden.

Cloudbeveiligingssoftware

Een van de belangrijkste manieren om de gegevens van uw bedrijf in elke situatie te beschermen, is door uw personeel op te leiden. Een zwak wachtwoord kan gemakkelijk worden omzeild of geraden op basis van persoonlijke informatie. Het verschil kennen tussen een echte e-mail en een phishing-poging maakt ook een enorm verschil.

Er zijn veel opties beschikbaar om uw gegevens te beschermen en uw bedrijf te waarschuwen voor actuele bedreigingen.

LogMeOnce biedt een wachtwoordbeheerder, bescherming tegen identiteitsdiefstal, en een cloud-encrypter.

De wachtwoordbeheerder kan wachtwoorden en creditcards opslaan en voert authenticatie in twee stappen uit. Hun bescherming tegen identiteitsdiefstal kan het dark web volgen en u waarschuwen voor inbreuken. De cloud-encrypter versleutelt bestandsnamen en inhoud op al uw apparaten.

De meeste andere services die u gebruikt, hebben hun eigen bijbehorende cloudbeveiligingssoftware.

Bijvoorbeeld, Google's Apigee Sense werkt met hun API Management Platform voor wat extra bescherming. Harmony Email en Office voorkomt aanvallen op SaaS-apps en uw cloud-e-mail.

Opties voor veilige cloudopslag

Iedereen heeft gehoord van de verschillende cloudopslagopties die er zijn, zoals Dropbox en iCloud. Maar welke zijn eigenlijk het veiligst voor je cloudbestanden?

Google Drive is een van de beste die er is vanwege zijn betaalbaarheid en integratie met derden. Het bedrijf gebruikt verschillende coderingslagen om zijn klanten te beschermen en zal gebruikers op de hoogte stellen van ongebruikelijke activiteiten.

Wanneer u uw opties bekijkt, bedenk welke beveiligingsniveaus worden geboden en hoe u hiervan het beste kunt profiteren.

Cloudhacking voorkomen

Of gegevensopslag in de cloud veiliger is dan een server op locatie, hangt af van de hoeveelheid zorg die u aan uw beveiliging besteedt. Veel kleinere bedrijven kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om strenge cyberbeveiliging te implementeren, dus het is beter om te vertrouwen op een groter bedrijf dat dat kan. De cloud is ook veel handiger voor uw bedrijf.

Als u uw steentje wilt bijdragen om de cloud te beschermen tegen hacking, probeer LogMeOnce eens uit. We bieden krachtige beveiliging met gemak tegen betaalbare prijzen. Schrijf je vandaag in en ontvang een gratis proefperiode van 14 dagen.