Huis Wachtwoordbeheer Wat is de veiligste online wachtwoordbeheerder??

Wat is de veiligste online wachtwoordbeheerder??

door Emma Wilson

Als u overweegt een wachtwoordbeheerder te gebruiken om uw digitale veiligheid te verbeteren, maar je was sceptisch... je bent niet de enige. Door al uw wachtwoorden op één virtuele plaats te plaatsen, bevinden ze zich op EEN plaats. Als ze zijn opgeslagen in een cloud, dan zouden mensen theoretisch de wachtwoorden kunnen krijgen als ze slim genoeg waren om het systeem te hacken, Rechtsaf?

Er zijn vele tientallen opties beschikbaar voor wachtwoordbeheerders, gratis en tegen betaling. Als u de veiligheid van het gebruik van een wachtwoordbeheerder overweegt, is het beter om er geen te gebruiken, dan maakt het niet uit welke je kiest, je zult absoluut veiliger zijn.

Als u overweegt welke wachtwoordbeheerder u moet kiezen voor de meeste beveiliging, het antwoord is uniek voor elke persoon op basis van hun behoeften.

Bijvoorbeeld, een wachtwoordbeheerder die zeer veilig is en geschikt is voor een grote onderneming of onderneming, is heel anders dan een die voor een persoon wordt gebruikt. Of, een persoon die een wachtwoordbeheerder voor zijn werkcomputer wil, kan een andere oplossing vinden dan iemand die op zoek is naar een wachtwoordbeheerder om op meerdere apparaten te gebruiken. In aanvulling, sommige wachtwoordmanagers werken alleen met Windows-software. Andere zijn gemaakt voor Mac OS, Linux of alle drie de besturingssystemen. Het antwoord voor de veiligste online wachtwoordbeheerder kan dus variëren, afhankelijk van uw situatie.

Het ding om in gedachten te houden is dat, voor elke oplossing voor wachtwoordbeheer, het hele bedrijfsmodel is opgebouwd rond het veilig houden van die gegevens. In tegenstelling tot het opslaan van uw wachtwoord in een notitieboekje op papier of in een tekstbestand op uw apparaat, wachtwoordbeheerders zijn ontworpen om beveiligingslagen toe te voegen, ongeacht welke u kiest.

Waarom een ​​wachtwoordbeheerder gebruiken in plaats van mijn webbrowser te gebruiken om mijn aanmeldingsgegevens op te slaan??

U kunt Internet Explorer gebruiken, Chroom, Safari, Firefox of andere browsers om uw wachtwoorden en andere inloggegevens te beheren. Wanneer u een site bezoekt, ze kunnen uw gegevens opslaan voor de volgende keer dat u zich aanmeldt om het handig te houden.

Echter, als iemand uw apparaat gebruikt en uw browser opent, ze kunnen in je rekeningen komen. Plus, je hebt geen toegang tot je accountgegevens buiten het gebruik van de webbrowser.

De meeste webbrowsers genereren geen sterke wachtwoorden voor u, waardoor u onveilige wachtwoorden kunt gebruiken zoals: “123456.” Toegewijde wachtwoordbeheerders hebben een enkel doel en voegen al jaren handige functies toe. Ideaal, dit leidt tot een betere beveiliging.

Hoe werkt een wachtwoordbeheerder?

Een wachtwoordbeheerder registreert de gebruikersnaam en het wachtwoord die u gebruikt wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij een website of service. De volgende keer dat u de website vanaf uw apparaat bezoekt, het zal formulieren automatisch invullen met uw opgeslagen wachtwoordaanmeldingsgegevens. Voor die websites en services die automatisch vullen niet toestaan, een wachtwoordbeheerder laat je het wachtwoord kopiëren om in het wachtwoordveld te plakken.

Er zijn opties voor online wachtwoordmanagers en offline wachtwoordmanagers.

Offline wachtwoordbeheerders

Offline wachtwoordbeheerders slaan uw wachtwoorden op uw lokale apparaat op, en u kunt een back-up van uw bestand maken om op te slaan op een locatie van derden (bijv. Dropbox of Google Drive of een USB-stick). Het voordeel is dat uw gegevens veilig en offline zijn, weg van de kwetsbaarheid van een hacker in een cloudgebaseerde, oplossing voor online wachtwoordbeheer.

Echter, het nadeel is dat het offline opslaan van wachtwoorden betekent dat je niet kunt synchroniseren tussen meerdere apparaten. Dus, als u wachtwoorden op een thuiscomputer gebruikt en vervolgens naar uw kantoor gaat naar een andere computer, je wachtwoorden reizen niet met je mee. Of als u wachtwoorden op uw laptop gebruikt en vervolgens wilt inloggen op een account vanaf uw mobiele apparaat, je kunt niet met een offline wachtwoordbeheerder.

Een manier om deze beschikbaarheidsuitdaging te omzeilen, echter, is dat u uw databasebestand voor wachtwoordbeheer op een cloudservice kunt opslaan (bijv.: dropbox, rit, enzovoort.) en toegang krijgen tot dat databasebestand vanaf andere apparaten. Met sommige offline wachtwoordbeheerders kunt u de beveiliging van de database koppelen aan een hoofdwachtwoord en een sleutelbestand. Op deze manier, je hebt zowel het bestand als het wachtwoord nodig om de database te openen. U kunt het sleutelbestand in een cloudservice opslaan en de database in een andere cloud, zodat toegang tot een van uw cloudservices niet voldoende is om het databasewachtwoord brute-forcen te forceren.

16 voorbeelden van populaire offline wachtwoordmanagers in 2021 zijn:

KeePass

Bitwarden

ID-bewaker offline

1Wachtwoord

Wachtwoord veilig

Roboform

KeeWeb

Myki offline wachtwoordbeheerder & Authenticator

SaferPass

LazLock

Keeper

Mijn inlogkluis

Wachtwoord Gorilla

Passcal

S10 Wachtwoordkluis

Passacre

Online wachtwoordbeheerders

Cloudgebaseerde online wachtwoordmanagers bieden beveiliging met meer veelzijdigheid en gemak. Als u meer dan één apparaat gebruikt, u wilt een manager die beschikbaar is op al uw apparaten en browsers, zodat u overal toegang heeft tot uw wachtwoorden en inloggegevens via de manager-app of de browserextensie.

Sommige bieden veilige opslag, zodat u ook andere items kunt opslaan, zoals documenten of een elektronische kopie van uw paspoort of testament. Ze zijn versleuteld, dus zelfs als de kluis met uw wachtwoorden wordt gecompromitteerd bij een aanval, de gegevens die in de kluis zijn opgeslagen, worden beschermd met een of meer coderingslagen.

De online wachtwoordbeheerders gebruiken een hoofdwachtwoord om uw gegevens te versleutelen, en zij nooit ken uw hoofdwachtwoord of sla het op hun server op. Dus, in essentie, de gegevens die op hun servers worden opgeslagen, zijn voor hen nutteloos. Het is alleen voor jou toegankelijk, de individuele eigenaar van het kluisaccount, wie heeft een hoofdwachtwoord om in te loggen op uw account.

Zelfs als ze worden gehackt, de meeste online wachtwoordbeheerders gebruiken een geheime sleutel die wordt gecombineerd met het hoofdwachtwoord om een ​​andere sleutel te maken, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.

In aanvulling, veel wachtwoordbeheerders kunnen veilige wachtwoorden voor u maken. Dit maakt het gemakkelijk om ervoor te zorgen dat u geen dubbele wachtwoorden voor uw accounts gebruikt, die uw beveiliging kwetsbaarder kunnen maken.

Als je nog steeds niet zeker weet of je je volledige gebruikersnaam en wachtwoord in een manager moet zetten, zet dan gewoon een deel van het wachtwoord daarin. Op die manier, je kunt een "geheime sleutel" opslaan in je eigen geheugen of offline bestanden, en het is iets dat moet worden toegevoegd aan het wachtwoord dat je hebt opgeslagen. Dus, als iemand toegang heeft tot uw wachtwoordbeheerder, het is nutteloos omdat ze die geheime sleutel nodig hebben om toegang te krijgen tot uw accounts. Dit kan een universele geheime sleutel zijn of een reeks geheime sleutels, afhankelijk van de manier waarop u uw inloggegevens classificeert.

Veel online wachtwoordmanagers hebben ook extra geavanceerde functies. Bijvoorbeeld, een handige geavanceerde functie is de mogelijkheid om referenties voor desktoptoepassingen vast te leggen en in te vullen, niet alleen websites. De meeste wachtwoordmanagers bevatten een ingebouwd mechanisme om wachtwoorden veilig te delen met andere gebruikers, maar sommigen gaan een stap verder met geavanceerde machtigingen. Bijvoorbeeld, met een paar wachtwoordmanagers kunt u een login delen zonder het wachtwoord zichtbaar te maken voor de gebruiker, delen intrekken, of wijzigen om de ontvanger eigenaar van het account te maken.

16 voorbeelden van populaire online wachtwoordmanagers in 2021 zijn:

LogMeOnce

Bitwarden

LastPass

Dashlane

WWPass PassHub

1Wachtwoord

Wachtwoord baas

Vast wachtwoord

McAfee True-sleutel

Roboform

Zoho Vault

NordPass

Avira

Keeper-beveiliging

Enpass-wachtwoordbeheerder

Myki-wachtwoordbeheerder & Authenticator

Voor flexibiliteit, geavanceerde functies en gratis of premium-versies, LogMeOnce is misschien wel de toonaangevende wachtwoordbeheerder die de meeste opties biedt. PC Mag geselecteerd LogMeOnce als de beste voor overvloedige functies: “De gratis, vakkundig opnieuw ontworpen LogMeOnce Password Management Suite Premium biedt meer functies dan welke concurrent dan ook, gratis of betaald.”

Alle opties overwegend, de beste wachtwoordbeheerder is degene die u daadwerkelijk zult gebruiken. Met andere woorden, gewoon door er een te gebruiken, je loopt al voor op het spel.