Huis Wachtwoordbeheer Wat zijn de verplichtingen van wachtwoordbeheerders?

Wat zijn de verplichtingen van wachtwoordbeheerders?

door SusanK

Het onthouden van alle wachtwoorden die u waarschijnlijk dagelijks gebruikt, is bijna onmogelijk geworden. Computergebruikers hebben niet alleen meer accounts dan ooit, veel websites en applicaties vereisen sterke en unieke wachtwoorden om de veiligheid te garanderen.

Het gebruik van een wachtwoordbeheerder is een oplossing om het beheren van al uw accountaanmeldingsgegevens gemakkelijker te maken. Ze kunnen alles op één plek opslaan, en online wachtwoordmanagers maken het gemakkelijk om toegang te krijgen vanaf verschillende apparaten die u dagelijks gebruikt. (Bijvoorbeeld, als je een werkcomputer hebt en dan een persoonlijke laptop.) 

Wachtwoordmanagers maken het gemakkelijker om sterke wachtwoorden te gebruiken: degenen die voldoende willekeurig zijn, lang, en verschillend voor elk van uw accounts. Echter, ze maken het ook gemakkelijker om al uw wachtwoorden in één keer te verliezen, of voor aanvallers om al uw wachtwoorden in één keer te stelen.

Hoe werken wachtwoordmanagers??

Wachtwoordmanagers zijn programma's die de inloggegevens van uw online account voor u onthouden, zoals het e-mailadres of de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u voor elk account gebruikt.

Wachtwoordmanagers zijn ontworpen om veiligheid en gemak toe te voegen aan de toegang tot online accounts en informatie. Als een digitale "kluis", een wachtwoordbeheerder is een softwaretoepassing die inloggegevens opslaat en organiseert, dus elke keer dat een gebruiker terugkeert naar een website, ze kunnen automatisch inloggen zonder een gebruikersnaam en wachtwoord te hoeven onthouden. Dit kan sneller, Handiger, en veiliger dan wachtwoorden op papier te schrijven of ze allemaal te onthouden.

Een wachtwoordbeheerder is gemakkelijk te gebruiken: zodra u een website bezoekt en uw gebruikersnaam en wachtwoord invoert, een wachtwoordbeheerder legt de informatie vast. Met alle accountgebruikersnamen en wachtwoorden opgeslagen in één "digitale kluis", er wordt een hoofdwachtwoord gegenereerd. Wanneer u in de toekomst terugkeert en het hoofdwachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot uw digitale kluis,  u kunt automatisch weer inloggen op uw andere accounts.

Er zijn veel wachtwoordmanagers om uit te kiezen. Er is tegenwoordig een wachtwoordbeheerder ingebouwd in elke grote webbrowser, en veel zelfstandige wachtwoordmanagers die in verschillende browsers werken.

Voordelen van wachtwoordmanagers

Als u de optie vergelijkt om uw online wachtwoorden te beheren door ze in een notitieblok te schrijven of op te slaan in een spreadsheet, versus het gebruik van een wachtwoordbeheerder, de voordelen van een wachtwoordmanager wegen zwaarder dan de verplichtingen.

Met opzet, alle wachtwoordbeheerders bieden een manier om uw wachtwoorden op één plek te ordenen en ze veilig te houden door ze achter een coderingslaag op te slaan. In aanvulling, veel wachtwoordbeheerders gebruiken ook een Master wachtwoord. Door een hoofdwachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot de kluis voor wachtwoordbeheer, je creëert een tweede beveiligingslaag. Het hoofdwachtwoord wordt niet opgeslagen in de software.

Veel wachtwoordbeheerders bieden andere extra functies die voordelen bieden naast het gemakshalve opslaan van uw wachtwoorden op één locatie. Bijvoorbeeld, de meeste bieden tweefactorauthenticatie. Dit is een functie die u een derde beveiligingslaag geeft. In combinatie met het hoofdwachtwoord, deze twee functies maken het bijna onmogelijk om toegang te krijgen tot uw gegevens en deze te ontsleutelen, zelfs als het wachtwoordbeheerdersbedrijf een beveiligingsinbreuk heeft ondervonden.

Als u een online wachtwoordbeheerder gebruikt, u heeft het voordeel dat u uw wachtwoorden in één digitale kluis kunt bewaren, terwijl je die kluis opent vanaf meerdere apparaten. Dus als je een werkcomputer en een thuiscomputer hebt, of u wilt toegang tot accounts vanaf een mobiel apparaat en vanaf uw computer, een wachtwoordbeheerder maakt het gemakkelijk terwijl u veilig blijft.

Aansprakelijkheid van wachtwoordbeheerders

Een nadeel van het gebruik van een wachtwoordbeheerder is dat door al uw wachtwoorden op één virtuele plaats te zetten, ze zijn op EEN plek. Dat kan verontrustend zijn, en als wachtwoordbeheerders nieuw voor je zijn, u maakt zich misschien zorgen over de risico's van het hebben van al uw accountinformatie en andere gegevens op één locatie.

Echter, met opzet, alle wachtwoordbeheerders zijn gemaakt om een ​​beveiligingslaag toe te voegen om uw accountgegevens te beschermen. Dat betekent dat als de wachtwoordbeheersoftware kwetsbaar werd voor een kwaadwillende aanval, zelfs als gegevens worden blootgesteld of gecompromitteerd, het zou nog steeds versleuteld zijn.

Als u een hoofdwachtwoord en tweefactorauthenticatie gebruikt om toegang te krijgen tot uw wachtwoordmanageraccount, dan is het vrijwel onmogelijk dat uw gegevens worden blootgesteld als er iets zou gebeuren met het systeem van de wachtwoordbeheerder.

Het hebben van al uw accountinformatie in één wachtwoordbeheerder betekent dat als het wachtwoordbeheerderbedrijf failliet gaat of stopt met bijwerken, u moet uw gegevens migreren naar een andere applicatie voor wachtwoordbeheer. Maar de meeste wachtwoordmanagers die tegenwoordig op de markt zijn, maken het gemakkelijk om uw accountgegevens te importeren en exporteren met een back-upbestand. U kunt al uw informatie opslaan en exporteren (meestal in een .csv- of .xml-indeling die compatibel is met veel toepassingen) en importeer in een andere wachtwoordbeheerder.

Alle punten overwogen, als u beslist of u een wachtwoordbeheerder wilt gebruiken of niet, het beste antwoord voor jou is om te bepalen of je het daadwerkelijk gaat gebruiken. U kunt veel gratis wachtwoordmanagers vinden om te downloaden en te proberen. Als je eraan went, de voordelen van het gebruik van een wachtwoordbeheerder voor extra online beveiliging versus de aansprakelijkheid van zwakke wachtwoorden zijn enorm.

LogMeOnce biedt een gratis versie waarmee u nu aan de slag kunt. In een paar stappen, u kunt het downloaden en installeren in uw webbrowser. Voor persoonlijk of zakelijk gebruik, ontdek of de functies gemoedsrust bieden wanneer u het begint te gebruiken. Meld u aan voor LogMeOnce en download hier.