Huis Wachtwoordbeheer Hoe maak je een sterk wachtwoord
strong password

Hoe maak je een sterk wachtwoord

door Emma Wilson

Als wachtwoorden niet belangrijk waren, we zouden niet elke eerste donderdag van mei Wereldwachtwoorddag vieren. Hier worden mensen en organisaties eraan herinnerd hoe cruciaal het is om een ​​sterk wachtwoord te maken.

Veel mensen zien nog steeds de gevaren van het negeren van wachtwoordbeveiliging over het hoofd. Iemand kan denken dat hun e-mails niet belangrijk zijn en de naam van hun kat hebben als het wachtwoord dat gemakkelijk te kraken is.

Ongeacht uw branche of dat u geheimen te verbergen heeft, je moet altijd een goed wachtwoord hebben en voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je informatie. Als u niet voorzichtig bent en iemand kwaadwillig toegang krijgt, je zou kunnen eindigen met iemand die je accounts hackt en je buitensluit.

Ze kunnen ook identiteitsdiefstal plegen en geld stelen als ze zich voor u kunnen voordoen en inloggen op uw bankrekeningen. Als je veilig online wilt blijven, hier zijn tips voor het maken van een sterk wachtwoord.

Een sterk wachtwoord maken

Elk wachtwoord moet anders zijn. U moet een uniek nieuw wachtwoord hebben voor al uw accounts. Dit komt omdat als iemand toegang krijgt tot één account, ze kunnen ook al je andere accounts kraken als je hetzelfde wachtwoord gebruikt.

Bijvoorbeeld, als een hacker in uw sociale media-accounts kan komen, ze kunnen ook proberen toegang te krijgen tot uw persoonlijke e-mails en ook hun weg naar uw bankrekening vinden als al uw wachtwoorden hetzelfde zijn.

Gegevensbescherming

Een goed wachtwoord maken, je moet ervoor zorgen dat je altijd een combinatie van kleine en hoofdletters gebruikt. U moet ook cijfers en speciale tekens zoals '@' opnemen. Als u een werkgever bent, u wilt dat al uw medewerkers voorzichtiger zijn met gegevensbescherming.

Je moet ze altijd motiveren om hun wachtwoorden te wijzigen en sterkere te genereren. Anders, iemand van buitenaf kan toegang krijgen tot het netwerk van uw bedrijf, cloud-applicaties, en e-mails.

Mensen moeten er ook voor zorgen dat hun persoonlijke wachtwoorden voor sociale netwerksites anders zijn dan hun websites voor online bankieren of e-commerce.

Werkgevers mogen het belang van wachtwoordbeveiliging nooit verwaarlozen, omdat werknemers doorgaans toegang hebben tot bedrijfswebsites en apps op smartphones, laptops, en mobiele toestellen dat zou bij het bedrijf kunnen horen.

Elke login geeft iemand de kans om in te breken en je hele netwerk te vernietigen. Dan kan een concurrent of iemand die uw bedrijf naar beneden wil halen toegang krijgen tot al uw gegevens en deze van u stelen. De namen van uw klanten kunnen worden gelekt of documenten waaruit blijkt hoeveel elke werknemer wordt betaald.

Dit is gevoelige informatie die u altijd veilig wilt bewaren, daarom moet je een sterk wachtwoord maken voor al je accounts. Dan zou je je medewerkers moeten pushen om hier ook een prioriteit van te maken, in plaats van te ontspannen over te zijn Internet beveiliging.

Hoe sterk is mijn wachtwoord?

Elke keer dat je hoort over Wereldwachtwoorddag, u moet profiteren van de herinnering om de risico's van het maken te bespreken zwakke wachtwoorden en hoe ze uw persoonlijke en professionele leven in gevaar kunnen brengen.

Bedrijfsleiders moeten hun best doen om veiligheidsbewustzijnstrainingen of campagnes te implementeren die zijn gericht op wachtwoordbeveiliging en het belang van het maken van een sterk wachtwoord.

U kunt posters maken om al uw medewerkers eraan te herinneren waarom dit belangrijk is en hoe ze stappen kunnen ondernemen om zichzelf en uw bedrijf online beter te beschermen.

Als je je afvraagt ​​hoe sterk mijn wachtwoord is, je bent al over tijd voor een verandering. Denk na over uw huidige wachtwoord en hoe gemakkelijk het te onthouden is. Als je het je in een mum van tijd kunt herinneren, iemand anders kan het ook.

Bijvoorbeeld, veel mensen denken dat het gebruik van de namen van hun kinderen en huisdieren geweldig is als wachtwoord, omdat je een dierbare nooit zult vergeten. Echter, dit is het gevaarlijkste om te doen, omdat andere mensen ook de naam van uw favoriete hond zullen kennen en hoeveel het huisdier voor u betekent.

Wanneer een hacker je wachtwoord begint te kraken, het eerste wat ze zullen doen is alle namen en speciale datums doornemen die veel voor je betekenen op persoonlijk vlak. Zodra ze erin slagen een enkel wachtwoord te kraken, het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot meerdere accounts als u de fout maakt om voor alles dezelfde inloggegevens te gebruiken.

Hoe maak je een sterk wachtwoord?

Nu u zich paranoïde voelt over uw internetbeveiliging, het is tijd om uw oude wachtwoorden te wijzigen om nieuwe, veiligere te kiezen. Het eerste dat u moet doen, is ver weg blijven van opeenvolgende letters of cijfers. Bijvoorbeeld, nooit gebruiken 123456 of QWERTY als wachtwoorden omdat iedereen dit doet denkend dat ze een hacker te slim af kunnen zijn.

Dan moet u alle speciale datums uit uw wachtwoorden verwijderen. Als iemand in je systeem wil komen, ze zullen de datums bespreken die voor jou het belangrijkst zijn, like je verjaardag, verjaardag echtgenoot, verjaardagsdatum, de dag dat je eerste kind werd geboren, of toen u uw eerste woning kocht.

Betekenisvolle data in je leven zijn riskant om als wachtwoord te hebben, omdat iemand deze informatie gemakkelijk van je kan krijgen. Je realiseert je misschien niet of iemand nonchalant probeert te achterhalen wanneer je je verjaardag viert of wat je favoriete feestdag is, zodat ze een wachtwoord of geheime vraag kunnen kraken die je misschien hebt voor een van je accounts.

Zelfs als iemand niet direct om deze informatie probeert te vragen, ze kunnen het gemakkelijk uit je sociale-mediaprofielen halen. Ten slotte, de meeste mensen delen openlijk speciale gelegenheden en posten er online over. Als uw wachtwoord de datum van uw verjaardag is, iedereen die je als vriend op Facebook hebt, kan je wachtwoord in een mum van tijd raden.

Tips voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord

De beste wachtwoorden gebruiken een combinatie van letters, symbolen, en cijfers. Dit is vaak een willekeurige combinatie om potentiële hackers af te schrikken. Mensen kunnen verwachten dat je de verjaardag van je kat als wachtwoord hebt, maar niemand zou dat ooit denken in een miljoen jaar, uw nieuwe wachtwoord is N09iV#@23.

Dit is een geweldig wachtwoord om te hebben, omdat het geen verband houdt met je persoonlijke leven dat kan worden ontdekt via sociale media. Zo'n wachtwoord heeft ook de meest unieke combinatie van kleine letters en hoofdletters, symbolen, en willekeurige getallen die niets betekenen.

Hoewel het niet moeilijk is om zelf zo'n goed wachtwoord te maken, veel mensen gebruiken wachtwoordgenerators om de meest unieke combinaties te krijgen die niemand ooit zou raden.

Wees willekeurig

Hoe meer ongerelateerd uw wachtwoord is voor u als persoon, hoe groter uw kansen om online veilig te blijven. Dit is waarom je een lijst met willekeurige woorden moet maken die alleen jij kunt onthouden. Maar zorg ervoor dat de woorden niet naar jou kunnen worden teruggekoppeld, hoe dicht je ook bij iemand bent.

Bijvoorbeeld, als je wilt dat hackers zich terugtrekken, misschien wil je zinnen uit je favoriete films vermijden, tv shows, en liedjes. Stel je voor hoe gemakkelijk het zou zijn om het wachtwoord te kraken voor iemand die een James Bond-fan is als ze de gewoonte hebben om JamesBond007 als hun inloggegevens te gebruiken.

De sleutel is om drie tot vier langere woorden te gebruiken om de beste wachtwoordzin te maken. Overweeg om willekeurige woorden zoals "spin" of "hond" te gebruiken en deze te combineren als "SpiDerDoG".

Voeg vervolgens enkele speciale tekens en cijfers toe. Dan is dit een totaal niet-gerelateerd wachtwoord dat niemand zou denken te raden. Zorg er altijd voor dat u zowel kleine letters als hoofdletters gebruikt, omdat dit een extra beschermingslaag wanneer u een nieuw wachtwoord aanmaakt.

Vermijd woordenboeken

Ook al vind je misschien wel het moeilijkste woord in het woordenboek, je moet er vanaf blijven. Dit komt omdat u niet het meest gecompliceerde wachtwoord wilt dat zelfs u zich niet kunt herinneren. Het gebruik van een woordenboek kan leiden tot het gebruik van niet-verwante lange woorden die uit je hoofd kunnen glippen.

Vervolgens, u zult altijd de optie "wachtwoord vergeten" moeten selecteren wanneer u zich aanmeldt bij uw accounts. U kunt het beste eenvoudige woorden gebruiken die u kunt herkennen, zelfs als ze niets met elkaar te maken hebben. Bijvoorbeeld, als je een kokospalm in de achtertuin hebt, dat kun je als wachtwoord gebruiken, maar schrijf het als C0c0NuTtR33.

Op deze manier, zelfs als iemand het woord raadt, ze zullen moeten spelen om te zien of er twee woorden of één zijn. De hacker zal ook niet meteen merken hoe je het hebt geformatteerd, met hoofdletters en kleine letters en cijfers.

Wachtwoordbeheerders

EEN wachtwoordbeheerder is een digitaal geschenk dat niemand kan weerstaan. Dit zijn uitzonderlijke tools, omdat ze u niet alleen helpen een goed wachtwoord te genereren, maar ze helpen je ook om al je inloggegevens op één plek op te slaan.

Op deze manier, u zult uw wachtwoorden nooit vergeten en kunt ze veilig openen vanuit uw wachtwoordbeheerder. Je wachtwoorden zullen ook nooit zwak zijn. Ze houden andere mensen altijd aan het raden terwijl u veilig door uw accounts bladert.

Vermijd het hergebruik van wachtwoorden

Elke website, sollicitatie, stukje software, of apparaat dat u gebruikt, vereist een wachtwoord. Denk na over de stappen die u neemt om in uw e-mailinbox op uw telefoon te komen. Het eerste dat u hoeft te doen, is een digitale code invoeren om op de startpagina van uw smartphone te komen.

Dan moet u uw e-mailadres en wachtwoord invoeren. Misschien heb je ineens een idee om iemand via Facebook een meme te sturen, dus je moet op die app springen en een ander wachtwoord invoeren. Ons hele leven wordt opgeslokt door wachtwoorden voor alles.

Zo slaagt een cybercrimineel erin iemands leven te vernietigen. Ze weten dat te veel mensen een of twee wachtwoorden gebruiken voor tientallen accounts, omdat het een uitdaging is om te veel dingen te onthouden. Dit is waar je extra voorzichtig moet zijn, anders kan iemand in een handomdraai al je professionele en persoonlijke accounts hacken.

Bewaar verschillende wachtwoorden voor al je accounts en apparaten. Deel deze nooit met iemand, hoe diep je ook in een relatie zit. Geen enkele hoeveelheid liefde en romantiek is het waard om gehackt te worden en je spaarrekening leeg te laten lopen.

Je moet ook voorzichtig zijn met phishing-e-mails, vishing-oproepen, en smishing-teksten. Veel van deze zijn ontworpen om om uw persoonlijke gegevens te vragen, zoals wachtwoorden. Schrijf geen van uw wachtwoorden op op een enkel document dat op uw computer of op uw thuiskantoor staat.

Gebruik een gerenommeerde wachtwoordbeheerder en verlies nooit meer uw gevoelige gegevens uit het oog. De wachtwoordbeheerder genereert altijd de sterkste wachtwoorden. Dit maakt het gemakkelijker om ze allemaal bij te houden, zodat u eraan kunt denken om ze te wijzigen door om de paar maanden nieuwe wachtwoorden te genereren.

Wat niet op te nemen??

Wanneer u een nieuw wachtwoord aanmaakt, er zijn bepaalde dingen die je nooit mag opnemen. Noem nooit de naam van uw huisdier, verjaardagen van familieleden, hobby's, functietitels, huisadressen, of de namen van partners. De meeste cybercriminelen onderzoeken hun slachtoffers voordat het hacken begint.

Dit helpt hen de meest kwetsbare mensen uit te roeien, vooral degenen die veel over hun leven delen via sociale media. Als je foto's van je partner blijft uploaden en hun naam als wachtwoord gebruikt, het is slechts een kwestie van tijd voordat uw account wordt gehackt.

Genereer vandaag nog een nieuw wachtwoord

Het bedenken van een sterk wachtwoord kan een ongelooflijke uitdaging zijn, vooral als je dagelijks veel e-mail en sociale accounts hebt. Dit is de reden waarom een ​​wachtwoordbeheerder zoals LogMeOnce de dag redt.

In plaats van moeilijke wachtwoorden, je kunt tweestapsverificatie gebruiken en zelfs inloggen met foto's. Op deze manier, uw wachtwoorden zijn altijd veilig en weg van hackers en cybercriminelen.

Het is nooit te laat om in wachtwoordbeveiliging te duiken. Neem contact op vandaag, en we kunnen helpen om al uw informatie veilig en gezond te houden.