Huis Consumenten 10 Dingen die u moet doen om uw wachtwoord veilig te houden, zelfs als uw telefoon is gestolen
Keep password Safe

10 Dingen die u moet doen om uw wachtwoord veilig te houden, zelfs als uw telefoon is gestolen

door MaryS

10 Dingen die u moet doen om uw wachtwoord veilig te houden, zelfs als uw telefoon is gestolen

Ja, U moet uw wachtwoord veilig bewaren! Van gevoelige zakelijke documenten en pincodes voor creditcards tot persoonlijke dagboeken en foto's, we hebben de neiging om onze hele levensgegevens op onze smartphones te bewaren. Om het veilig te houden, we gebruiken firewalls en tweefactorauthenticatie, encryptie en back-ups. Maar hoe geavanceerd ze ook zijn, alle internetbeveiligingsmethoden ter wereld konden de verschrikkelijke gevolgen van fysieke diefstal niet voorkomen.

gelukkig, het volgende 10 dingen kunnen. Hier leest u hoe u wachtwoorden veilig kunt houden, zelfs als uw telefoon wordt gestolen.

1. Het begint allemaal met het kiezen van het sterkste wachtwoord

Sterk, complexe wachtwoorden zijn het beste verdedigingsmechanisme tegen online gegevensdiefstal, maar ze houden ook de inhoud van uw telefoon veilig en beveiligd voor het geval uw apparaat zoekraakt of wordt gestolen. Het belang van het kiezen van de onbreekbare kan niet genoeg benadrukt worden, en mag nooit over het hoofd worden gezien.

Natuurlijk, dit geldt voor zowel het wachtwoord van uw mobiele telefoon, en degene die je gebruikt om individuele apps te beschermen. Ze maken het niet alleen bijna onmogelijk voor cybercriminelen om je apparaat te hacken, maar ze maken het ook moeilijker voor offline dieven om toegang te krijgen tot de gevoelige informatie die op je telefoon is opgeslagen.

● Onkraakbare wachtwoorden maken

Bij het maken van onbreekbare wachtwoorden, de algemene vuistregel is om woorden te vermijden, zinnen, en nummers die gemakkelijk te vinden zijn op uw sociale media-accounts. Verjaardagen en koosnaampjes, straatadressen en jubileumdata, burgerservicenummers en telefooncijfers zijn allemaal vrij zwakke keuzes.

Om wachtwoorden veilig te houden, kies een zin die alleen voor jou een betekenis heeft. Gebruik zoveel tekens als je kunt - de sterkere wachtwoorden zijn 15-30 tekens lang – en maak er een combinatie van symbolen van, cijfers en hoofdletters en kleine letters. In plaats van wachtwoorden, beschouw ze als wachtwoordzinnen. Het mooie is dat je ze niet hoeft te onthouden. U kunt uw wachtwoordbeheerder dat werk voor u laten doen.

Als je niet voor jezelf kunt beslissen, er zijn talloze hulpmiddelen die u kunnen helpen. Voor complexe wachtwoorden, overweeg een online wachtwoordgenerator te gebruiken. LogMeOnce wachtwoordmanager heeft ingebouwde wachtwoordcalculators die de geschatte tijd schatten die hackers en dieven nodig hebben om het wachtwoord te kraken.

2. Gebruik nooit meer dan één keer hetzelfde wachtwoord

We zijn er allemaal schuldig aan, vooral als we geen wachtwoordbeheerders gebruiken, maar heb tientallen wachtwoorden voor tientallen verschillende accounts. In plaats van ze allemaal te onthouden, we besluiten dan dezelfde te gebruiken voor meerdere logins. Wachtwoordduplicatie maakt uw informatie erg kwetsbaar, dus stop ermee.

3. Schrijf uw wachtwoorden niet op

hoe u wachtwoorden veilig kunt bijhouden

hoe u wachtwoorden veilig kunt bijhouden

Om het wachtwoord veilig te houden, ongeacht hoe lang, sterk en complex is het, schrijf het nooit op. Wachtwoorden opslaan in Excel is net zo riskant en gevaarlijk. Wachtwoordmanagers zijn gewoon de veiligste manier om wachtwoorden op te slaan - met hen, je moet een enkel hoofdwachtwoord onthouden en met LogMeOnce kun je gaan WachtwoordMinder, en dat is best makkelijk.

4. Stel uw vertrouwen in wachtwoordmanagers

Al de beste zijn ongelooflijk handig en gemakkelijk te gebruiken, om nog maar te zwijgen van het feit dat een wachtwoordbeheerder van welke aard dan ook een betrouwbaardere oplossing is dan uw wachtwoorden op papier te houden of in Excel op te slaan. Terwijl u sommige gratis kunt gebruiken, anderen vragen een vergoeding die uw bank nog steeds niet kapot maakt.

Een handvol van deze betrouwbare tools gaat verder dan het bieden van de beste manier om wachtwoorden zowel offline als online op te slaan. LogMeOnce is het product met de meeste functies op de markt, omdat het een overvloed aan keuzes biedt voor apparaatbeheer, dubbele-factor authenticatie, en zelfs selfie-log-ins.

5. Gebruik LogMeOnce's Mugshot

Nog altijd, een interessante functie verdient het om apart genoemd te worden. Mugshot, is niets minder dan een perfect hulpmiddel bij telefoondiefstal. Als een dief toegang probeert te krijgen tot het apparaat, de app maakt verbinding met de camera aan de voor- en achterkant en maakt foto's van de dader, verzenden naar uw LogMeOnce online dashboard samen met het IP-adres en de GPS-locatie van het apparaat. Handig, Rechtsaf?

6. Houd je telefoon vergrendeld

Deze moet vanzelfsprekend zijn, maar we zullen het erop wijzen voor het geval dat. Zodra je een nieuw apparaat krijgt, of dat nu een smartphone of een tablet is, stel een moeilijk te kraken wachtwoord in en schakel apparaatvergrendeling in (scherm uitzetten) altijd. Als dit om wat voor reden dan ook lastig voor je is, pas de instellingen van de telefoon aan om het apparaat automatisch te vergrendelen na een periode van inactiviteit.

7. Als uw telefoon Touch ID ondersteunt, Het mogelijk maken

Apple-apparaten zijn niet langer de enige die een technologisch geavanceerde vingerafdrukbeveiliging bieden. Zorg ervoor dat u controleert of uw telefoon deze ook heeft, en om het in te schakelen als dat het geval is. Er zijn tal van manieren om wachtwoorden veilig op te slaan, maar als het om diefstal gaat?, er gaat niets boven touch-ID.

8. Leer hoe u uw telefoon van tevoren kunt volgen

U kunt een aparte apparaattracker aanschaffen! Alleen LogMeOnce-wachtwoordbeheerder bevat deze krachtige functie.

9. Apparaat wissen inschakelen

Apparaat wissen is nauw verbonden met tracking op afstand, en sommige smartphonefabrikanten bieden ze aan. LogMeOnce heeft het ook, wat niet gezegd kan worden over andere wachtwoordmanagers. Het is een eenvoudige maar krachtige functie, zodat u gegevens van de telefoon kunt wissen als deze in verkeerde handen terechtkomt.

10. Draadloos Proximity Alarmsysteem aanschaffen

Bij elkaar genomen, alle bovengenoemde functies zijn net genoeg om uw wachtwoorden veilig te houden in het ongelukkige geval van diefstal. In een ideaal scenario, echter, de dief zou in de eerste plaats je telefoon niet kunnen stelen. Als iets je kan helpen het te beschermen, het is het draadloze nabijheidsalarmsysteem.

Dit alarm is zowel een gadget als een app, en is een manier om je apparaat te houden, wachtwoorden, en gegevens veilig tegen diefstal. Op het moment dat uw telefoon zelfs een stap verder komt dan de vooraf ingestelde afstandslimiet van het alarmgadget - meestal aan een sleutelhanger gehouden - laat de app u dit weten.

Hoewel er geen definitief advies is over het veilig bijhouden van wachtwoorden, noch een gegarandeerd antwoord op de vraag hoe ik mijn wachtwoorden veilig kan houden, deze 10 dingen zullen zeker het risico verlagen. Wees verantwoordelijk genoeg om alles op te sluiten, en voorzichtig genoeg om uw wachtwoorden goed te bewaren en netjes te ordenen - op die manier, de kans dat je telefoon wordt gestolen is erg, erg dun.