Hjem Forbrugere Sådan beskyttes dine personlige konti mod databrud i 2020
how to protect personal account data breach

Sådan beskyttes dine personlige konti mod databrud i 2020

ved Chelsea

Data lækker, også omtalt som databrud, bliver stadig mere almindelige, efterhånden som vores daglige liv bliver mere virtuelt. Et databrud er, når nogen får adgang til beskyttede digitale oplysninger uden tilladelse til at gøre det. Dette kan ske ved at blive hacket, få din enhed stjålet, ved hjælp af offentlig WIFI, ubevidst at downloade malware…Der er mange måder, dine data kan kompromitteres. (Dette adskiller sig fra et datatab, fordi dataene stadig er i takt–det er bare, at en uautoriseret person kan få adgang til den.)

Du har måske på et tidspunkt hørt om brud på data i nyhederne. Store virksomheder som Yahoo, Netflix, Marriott hoteller, Quora, GooglePlus, MyFitnessPal og mange andre har alle lidt under databrud i de sidste par år.

Hvor ofte bruger du onlineværktøjer, ressourcer og konti hver eneste dag? Fra Facebook til YouTube til Dropbox til e -mail til at foretage banktransaktioner, der er utallige måder, mange af os stoler på at være forbundet.

Med over en milliard rekorder afsløret siden 2005, det er sandsynligt, at du til sidst vil modtage en meddelelse om, at dine data er blevet kompromitteret, og dine personlige oplysninger er på risiko på et tidspunkt (hvis du ikke allerede har gjort det).

Datatyve byder på begge kæmper, globale virksomheder såvel som små. desværre, Det rapporterer CNN næsten 1 millioner stykker ondsindet software oprettes hver dag! Plus, data kan tilgås på flere måder, inklusive din stationære computer, smartphone eller tablet. Det betyder, at det er svært for virksomheder at holde øje med nye trusler, fordi de altid udvikler sig.

Så hvordan beskytter du dine personlige konti og oplysninger mod at blive kompromitteret i et brud på data?

• Konfigurer advarsler på dine konti, når det er muligt. Din bankkonto, kreditkort og andre finansielle konti kan muligvis sende dig en meddelelse, når der er foretaget et køb, der overstiger et bestemt dollarbeløb. Kreditkortselskaber kan også hjælpe dig med at oprette svindeladvarsler, og frys dine konti. Dette er en fantastisk måde at blive advaret på, hvis din konto bliver kompromitteret, og der begynder at blive opkrævet gebyrer.

• Opret komplekse adgangskoder. Husker længe, kompliceret adgangskode kan være ubelejligt. Men at komme sig efter at blive hacket er endnu mere ubelejligt! Brug forskellige adgangskoder til hver konto, og brug kombinationer af små og store bogstaver, tal og symboler med 8 tegn eller mere. For at gøre det meget lettere, du kan bruge en password manager til at oprette og huske adgangskoder for dig.

Bliv mere sikker lige nu: Klik her for at tjekke ud og downloade den GRATIS LogMeOnce Password Manager >>>

• Brug multifaktorgodkendelse (MFA) hvis det er muligt. Det er, når du skal bekræfte din identitet to gange for at få adgang til din konto, f.eks. med et brugernavn + adgangskode og en kode, der sendes til dig via tekst, som du skal bekræfte, når du logger ind.

• Indstil din mobilenhed til at være udstyret med kommandoer, der deaktiverer din enhed, hvis den går tabt eller stjæles. Din telefonudbyder har sandsynligvis en tjeneste til at kryptere og låse din enhed og slette alle data, hvis de går tabt eller stjæles.

• Hvis du sender følsomme data elektronisk, krypter det ved hjælp af adgangskoder. Du kan finde krypteringstjenester online, eller krypteringsfunktioner i din software for at kunne sikre e -mails, filer, mapper og så videre.

Download den nyeste GRATIS LogMeOnce Password Manager med forbedret beskyttelse mod databrud >>>

Hvad gør du for at gendanne fra et databrud?

Hvis du modtager et brev, der giver dig besked om et databrud, der omfattede din konto, det første trin er at trække vejret, læs derefter brevet grundigt. Brevet forklarer, hvilke oplysninger der blev kompromitteret, hvordan bruddet skete, og hvordan man kan lære mere om de specifikke detaljer.

Næste, tage disse trin:

1. Kontakt dine pengeinstitutter. Hvis de har hovedet på, de kan være opmærksomme på mistænkelig aktivitet.
2. Gennemgå dine fakturerings- og kontoudtog og din kreditrapport. Hold øje med eventuelle hævninger–store eller små–som du ikke kan kontrollere.
3. Fortsæt med at overvåge dine konti regelmæssigt. At være opmærksom er den bedste måde at forhindre yderligere misbrug.
4. Opdater dine adgangskoder. Det er en god praksis at gøre dette hvert par måneder, alligevel. Opdater alle dine adgangskoder for at blokere cyberkriminelle for at få adgang til flere konti eller oplysninger, der kan få dem til at slå ind på dine konti.
Prøv en password manager. Password managers er software designet til at hjælpe dig med at oprette sikre adgangskoder og gemme dem sikkert for dig, så du ikke behøver at huske dem, men stadig kan få adgang til alle dine konti fra dine forskellige enheder.

Bliv mere sikker lige nu: Klik her for at tjekke ud og downloade den GRATIS LogMeOnce Password Manager >>>

Dataovertrædelser kan føre til identitetstyveri og andre former for svig, der kan være meget mere alvorlig end du forestiller dig. Det kan tage tid og kræfter at fjerne rodet, alt efter hvor alvorlig det bliver. Af den grund, det er smart at vide, hvad de skal gøre efter et databrud og tage skridt til at forhindre det bedst muligt.


Referencer:
– Ressourcecenter for identitetstyveri
– Federal Trade Commission
– CyberScout
– CNBC